Si baju ungu


Cerita ini tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang telah mati… Well, maybe ada kaitan dengan yang masih hidup🙂

 

Pada suatu hari, sekumpulan tujuh pelajar perubatan membontoti guru mereka di wad pesakit mental. Sedang mereka menikmati keindahan wad itu, ada seorang kakak yang amat menarik perhatian. Kakak itu mukanya pucat, rambutnya serabai, mulutnya comot dengan makanan, perjalanannya terhoyong-hayang dan bajunya ungu.

Not this one

 

Kakak itu rupanya pesakit mental di wad itu. Tak apalah… Dia pun manusia juga. Tatkala kumpulan pelajar mendengar penjelasan guru, kakak berbaju ungu ni pun berjalan mendekati mereka…

Efenem: Mawar, kakak baju ungu tu jalan ke sini nak BUNUH kau!! Ngenge…

Waktu itu juga Mawar dengan takut dan manjanya cuba menyorokkan diri di belakang Efenem bagi mengelakkan apa-apa pembunuhan daripada berlaku… Malangnya pembunuhan yang diharapkan tidak berlaku pun. Kakak si baju ungu nak sembang saja dengan si Mawar ni… Nampaknya Mawar sudah ada kawan di wad ini :):):)

 

Setelah itu, pelajar-pelajar ini masuk ke bilik jururawat. Sedang mereka menghayati ubat-ubat yang berada di situ, tiba-tiba kakak baju ungu itu muncul semula dengan kotak jus oren dobriy.

Si baju ungu: Mawar nak minum jus dengan saya tak?

 

You want juice?? (Credits: Kok King)

 

Warghhh kah kah kah kah!!! Good psycho laugh!!

(Okay okay, I will try to be more professional next time)

5 thoughts on “Si baju ungu

  1. kakak baju ungu suka kat efenem..

    kan efenem menunjukkan kepakaran pelajar medikal dengan anggunnya menarik perhatian si baju unggu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s